CEO samit Beograd 2022.

Hyatt Regency Belgrade
01. decembar 2022.

U organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku nedeljnika NIN, konferencija je na jednom mestu okupila biznis elitu i predstavnike ključnih međunarodnih institucija.

CEO Summit Beograd je održan 1. decembra 2022. u hotelu Hyatt Regency Belgrade. Najznačajniji biznis događaj godine u Srbiji otvorio je akademik Vladica Cvetković, svojim izlaganjem na temu obrazovanja u Srbiji.

Nakon izlaganja akademika Cvetkovića, 300+ učesnika konferencije je imalo priliku da čuje obraćanje Đurđe Radivojević, general manager, Smurfit Kappa Avala Ada, koja je govorila o održivom poslovanju i tome kakvi su trendovi u proizvodnji ambalaže. Nj.E. Anke Konrad, ambasadorka Nemačke u Srbiji, prve „Zemlje-partnera“ 4. CEO Summit-a, govorila je o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između dve države. Evropska komisija je 2017. godine objavila „Manifest za Evropsku efikasnost resursa“.

O cirkularnoj ekonomiji i kako je implementirati, govorio je Timothy Glaz, Head of Corporate Affairs, Werner & Mertz. Prvu sesiju je zatvorio Ronald Seeliger, CEO, Hemofarm Group, koji je u razgovoru sa Sandom Savić, Senior Director of Corporate Affairs and Communications, CEE/SEE cluster govorio o imperativima novog doba, među kojima je, svakako glavni, održivi razvoj.

Nakon pauze za kafu, drugu sesiju je otvorio Darko Popović, predsednik IO, Banca Intesa, koji je u razgovoru sa Petricom Đaković, NIN, govorio o bankarskom tržištu i izazovima koji ga čekaju u narednom periodu. U panelu o tome kako izgleda balansiranje lidera između stabilne i održive kompanije u budućnosti govorili su Svetoslav Atanasov, generalni direktor, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora; Jan-Willem Dockheer, generalni direktor, Delhaize Serbia, Ivan Stojanović, B2B Marketing and Sales DIrector, Yettel Srbija; dok je moderatorka bila Anica Telesković, RTS.

Nakon panelista, svoju prezentaciju je održao Zvonko Kolobara, general manager, BAT Adria, koji je govorio o tome kako se gradi bolje sutra, dok je Vuk Delibašić, savetnik ministra finansija pojasnio i približio e-fakture i kako one utiču na poslovanje u privredi. U poslednjem panelu u drugoj sesiji, svoja mišljenja o digitalizaciji i sektorima relavantnim za nju, govorili su Katarina Urošević, Chief Of Staff and Director of Corporate Communications, HTEC Group; Milen Janjić, CEO, Interllya i Nebojša Bjelotomić, generalni direktor Inicijative „Digitalna Srbija“.

Nakon pauze za ručak, Marija Stojanović, Head of digital platforms, Yettel, imala je izlaganje o digitalizaciji i tome kako je izgledao put od mobilne telefonije do digitalnih platformi. Ljubiša Veljković, predsednik IO, Milenijum osiguranje je u razgovoru sa Anicom Telesković govorio o značaju osiguranja, pogotovo u kriznim vremenima. Ivana Ignjatov, Head of Fundraising and Communications, SOS Dečija sela Srbije, približila je učesnicima rad ove organizacije i pozvala ih da doniraju sredstva i tako pokažu humanost. Treći blok je zatvorio CEO panel kojim je moderirala Petrica Đaković, a u kome su svoja iskustva podelili Marko Carević, CEO, Ananas E-commerce Delta Holding; Dušan Milićević, CEO, Comtrade System Integration.

Posle druge pauze za kafu i druženje, Milan Ćulibrk, urednik nedeljnika NIN, razgovarao je sa Miodragom Miškom Ražnatovićem, CEO, Beobasket. Ražnatović je govorio o svom viđenju budućnosti regilnalne košarke, ali i menadžmentu u sportu. O privredi i tome koliko je ona važna, govorio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, Privredna komora Srbije, dok je zvanični deo predavanja zatvoriti Iztok Seljak, CEO, Hidria u razgovoru sa Milanom Ćulibrkom. Oni su se u razgovoru dotakli zelenih automobilskih i industrijskih tehnologija, ali i o tome kako je jedna slovenačka kompanija osvojila svet.

Nakon prezentacija i panela, učesnici su imali prilike da ostanu na koktelu, koji su iskoristili za razmenu iskustava, umrežavanje i druženje. Ovim događajem je ujedno i završen četvrti CEO Summit Belgrade.

© Copyright 2013 - 2018 Prudent - Design by Digital Circle - Izrada sajtova