17. Evropski kongres psihologije u Ljubljani

ECP 2022, 17th European Congress of Psychology
Psychology as the hub science, Opportunities & Responsibility.
5-8 July 2022, Cankarjev dom, Cultural and Congress centre.
Ljubljana, Slovenia.

17. Evropski kongres psihologije organizuje Udruženje psihologa Slovenije pod pokroviteljstvom Evropske federacije udruženja psihologa (EFPA) i uz podršku tri gradonačelnička slovenačka univerziteta, Ministarstva prosvete, nauke i sporta, gradonačelnika i Gradskog veća Ljubljane, Slovenačke turističke zajednice i drugih istaknutih organizacija.

Evropski kongresi stvaraju prilike za razgovor, razmišljanje i učenje. Oni nude nove uvide i veštine u kolegijalnoj i zahvalnoj zajednici. Za nas kao psihologe, ovaj 17. Evropski kongres psihologije je prilika da razmislimo o našim profesionalnim kompetencijama i kroz dijalog sa drugim naukama i profesijama.

Razne promene donose posebne izazove za psihologiju. Ovo je još jednom jasno stavljeno do znanja u vreme pandemije. Ti izazovi su sada sigurno prevaziđeni posledicama rata u Ukrajini. Za ovaj kongres je takođe bitna platforma za razvijanje dobrih ideja i pružanje efektivne pomoći. A briga o ljudima koji žive u slobodi i samoopredeljenju, kao i briga za održivi razvoj, svakako će nas držati angažovanim u doglednoj budućnosti.

Psihologija je mnogostruka i sa ovom raznolikošću nudi velike mogućnosti za suočavanje sa individualnim problemima i sa društvenim izazovima.

Psihološka teorija i praksa takođe odražavaju veštine drugih nauka i profesija. Snaga psihologije kao glavne nauke je uvek izazov, ali i obaveza. Ogromni izazovi sa kojima se društvo suočava zahtevaju da gradimo mostove ka drugim naukama i profesijama i da sa njima intenzivno sarađujemo.

Svi želimo da svoja znanja i veštine iskoristimo u dijalogu sa drugim naukama i da pomognemo u saradnji sa drugim profesijama. ECP 2022 nas je pozvao da odrazimo svoje snage, da razvijemo naše kompetencije i da ojačamo svoj identitet. Ovaj Kongres je najbolje mesto za proslavu jedinstva psihologije i za razvoj njenog bogatstva u dijalogu sa drugim naukama i profesijama. Psihologija pomaže u povezivanju, posebno na Evropskom kongresu psihologije 2022 u Ljubljani.

© Copyright 2013 - 2018 Prudent - Design by Digital Circle - Izrada sajtova