Put kroz život

Popularna psihologija

Recenzenti:

  • Prof. dr Uroš Mladenović, psiholog
  • Prof. dr Ratko Dunđerović, psiholog

Izdavač:
Narodna Knjiga, Beograd

Moć uma

Autopsihologija

Kako osposobiti podsvestan um da svoju moć usmeri u pravcu uspešnog življenja

Izdavač:
Narodna Knjiga, Beograd

Autorka nije pisala knjigu kao doktor psihologije navodeći teško razumljiv studij o naučnim principima psihologije, već je omogućila pristup svakome ko želi da učestvuje u pogodnostima moderne psihologije kroz evoluciju autopsihologije, največeg koraka uspešnog života.

Saznaćete

Kako da koristite moćne impulse podsvesnog uma tako da učinite svoj život uspešnijim, da ostvarujete svoje želje i da izgradite od sebe ono što želite da budete.

Kako da trenirate i obrazujete podsvestan um da bude moćan element u vašoj ličnosti, duboka rezerva energije i sila koja će vam dati podstrek da smelo koračate kroz periode nesreće i obeshrabrenja.

Kako da vaš ideal odlučno odgajite u podsvesnom umu da se iz toga izrodi sila za pravovremeno sprovođenje vašeg cilja.

Kako da uskladite rad svesnog i podsvesnog uma, da razvijete snagu volje i da budete ličnost koja se neće zbog straha odricati onoga što želi.

FASADA NORMALNOSTI

Podizanje svesti o ranom prepoznavanju psihopata

Oblast: psihopatija

Izdavač:
Novosadski kulturno-obrazovni krug
Novi Sad, 2021

Izvodi iz recenzija:

Disocijalni ili antisocijalni poremećaj ličnosti ili, neformalno, psihopatija kao i narcisoidnost u njenoj osnovi, predstavlja skup različitih duševnih, mentalnih i emocionalnih poremećaja ličnosti, koji se izražava u njegovom specifičnom , toksičnom i destruktivnom odnosu prema drugim ljudima sa kojima stupa u kontakt. Opasnost je moguća, bilo gde i bilo kad, jer su prisutni oko nas, neprepoznatljivi u svojoj uobičajenosti i nepredvidivi u svom poremećaju. Stoga, autorka Dragana Rakin , kroz Fasadu normalnosti približava čitaocima kakva je to ličnost, istinski ogoljena, a kakva joj je fasada sa kojom se predstavlja. Takođe, autorka nas uvodi kroz različite moguće situacije u kojima se sa njima možemo susresti, te nas kroz njih upozorava na koji način, lako, možemo postati njihov plen, a kako da odolimo izazovima putem veština prepoznavanja i reagovanja.

PERIĆ SANDRA, forenzički veštak, major policije,
MUP, Uprava kriminalističke policije.

Čitaoci se uvode u svet razumevanja manipulacije , koja je prva i osnovna karakteristika psihopatske strukture ličnosti. Pomaže nam da razumemo na koje sve načine možemo biti uvučeni u igru koja u prvi mah uvek deluje primamljivo i pruža nam baš ono što nam ne dostaje u tom trenutku. Dobro poznavanje patologije koja se krije iza „fasade normalnosti“ pomaže nam da je pre svega prepoznamo, a onda i zaštitimo sebe u različitim životnim sferama.

NATAŠA OPARNICA VRAČAR, MA klinički psiholog,
Geštalt psihoterapeut pod supervizijom.

Nova knjiga Dragane Rakin „Fasada normalnosti“ pruža nam jedinstven pogled na problem psihopatije, na različite vrste manipulacija sa kojima se svakodnevno susrećemo. Funkcija ove obilne i temeljne studije je da nas poduči i upozori, u ćemu leži njena najveća vrednost. Summa summarum, Fasada normalnosti Dragane Rakin je pravi primer korisne knjige koja nam pomaže da prepoznamo pogrešne modele ponašanja i izbegnemo štetne posledice po život i mentalno zdravlje.

DR MARIJA BJELICA,
urednik Novosadski kulturno-obrazovni krug.

© Copyright 2013 - 2018 Prudent - Design by Digital Circle - Izrada sajtova