Prudent na 7. HR Days Konferenciji

U Rovinju u ekskluzivnom Hotelu Lone sa pet zvezdica koji je smešten na obali Jadranskog mora u čvrstom zagrljaju park-šume Punta Corrente je 11. i 12. aprila 2019. godine održano dvodnevno stručno okupljanje HR profesionalaca iz regije i sveta. Cilj i ovogodišnje konferencije je bio razmena dosad stečenog znanja i razvoja novih veština na području upravljanja ljudskim resursima.

Ovogodišnja konferencija naglasak je stavila na područja leadershipa i razvoja, a bavila se i pitanjem tehnologije i inovacija u sektoru upravljanja ljudskim resursima kao i analizom trendova na polju traženja talenata i umeća regrutovanja novih kadrova. Među HR predavačima koji su se bavili ovim temama su bili leadership stručnjak Ben Renshaw, Vlasnik i CEO firme LQ Alen Žepec, Head of Innovation Engagement Krysia Sommers, profesor poslovne administracije, organizacije i HR-a sa HTW Univerziteta u Berlinu Kai Reinhardt, Cio u Tolar HashNET u Mario Vojvoda, Docentica Sveučilišta u Zagrebu psiholog Maša Tonković Grabovac, Head Of Early Career Programs korporacije Beiersdorf AG Cristopha Fellingera i drugi.

U okviru konferencije održan je Okrugli sto „Stručnost ne poznaje granice“ na kome su govorili pomoćnica ministra gospodarstva, preduzetništva Ana Mandac, naučna saradnica s Ekonomskog instituta Zagreb Iva Tomić, predstavnik s Visokog učilišta Algebra Hrvoje Balen, direktorica ljudskih potencijala firme Infobip i drugi. Akcenat je stavljen na tržište rada u Hrvatskoj koje već duže vreme karakteriše manjak domaćih radnika i zapošljavanje stranaca. Taj trend je posebno primetan u sektorima poput građevinarstva, turizma, ugostiteljstva, brodogradnje i prehrambene industrije. Pružanjem vlastitog pogleda na trenutno stanje na tržištu rada, panelisti Okruglog stola su pokušali odgonetnuti kakva nas budućnost očekuje kada je reč o zapošljavanju stranaca, ali i o tržištu rada uopšteno.

Iznimno bogat program ovogodišnje konferencije upotpunjen je sadržajem „Na kavi s najboljim poslodavcem“ gde su predstavnici firmi dobitnica nagrade „Najbolji poslodavac“ uz šoljicu kafe podelili razmišljanja kako im istraživanja zadovoljstva zaposlinika pomažu pri kreiranju akcijskih planova kompanije. Okrugli sto „Na kavi s najboljim poslodavcem“ činili su direktori i menadžeri firmi Rasco, Bornfight, Rimac Automobil, IKEA, DM.

Ovogodišnja konferencija svojim bogatim sadržajem je zasigurno obogatila učesnike dodatnim znanjem neophodnim za unapređenje kvaliteta rada i bolje poslovne rezultate iz oblasti HR menadžmenta.

© Copyright 2013 - 2018 Prudent - Design by Digital Circle - Izrada sajtova