Kopaonik biznis forum Mart 2022

Kopaonik biznis forum 2022 je i ove godine okupio renomirane stručnjake i eminentna imena domaće i regionalne naučne, privredne i političke scene.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma bila je: Srbija 2030: Agenda održivog razvoja. Tokom četiri dana održale su se tri plenarne sesije, tri specijalna događaja, obraćanje tri specijalna gosta i 33 panela.

Forum je otvorio gospodin Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF. Na samom početku Foruma, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa mišljenjem vodećih akademičara i ekonomskih analitičara međunarodnih finansijskih institucija, u vezi sa makroekonomskim prognozama za zemlje Zapadnog Balkana, kao i rezultatima ekonomske politike u 2021. godini u Srbiji. Na kraju, u saradnji sa kompanijom Ringier, dinamično se raspravljalo o Inicijativi Digitalna Srbija.

Drugi dan Foruma je posvećen monetarnoj i fiskalnoj politici, kao i identifikovanim ograničenjima za postizanje dugoročno održivog rasta.
Trećeg dana Foruma se diskutovalo o „zelenoj“ tranziciji, zaštiti životne okoline, unapređenju uslova poslovanja, obrazovanju, digitalizaciji javne uprave, veštačkoj inteligenciji, kao i o stanju u pojedinim privrednim sektorima.

Četvrtog dana Foruma bilo je govora o održivom razvoju posmatrano iz ugla mladih, kao i o uticaju digitalizacije na renesansu zdravstvenog sistema. Na kraju Foruma, tradicionalno, učesnicima se obratila gospođa Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

U programu Foruma učestvovalo je 180 panelista. Posebno je naglašeno prisustvo gospođe Jorgovanke Tabaković, guvernerke NBS, ministra finansija Siniše Malog, kao i gotovo svih drugih ministara ekonomskog dela Vlade RS. Specijalni gost Foruma bio je gospodin Carlos Alvarez Pereira, potpredsednik Rimskog kluba, kao i gospodin Jan Martijn Kees, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju.
Poseban doprinos kvalitetu čitavog događaja je Kompanija MK Group.

6.-9. Mart 2022.

Hotel Grand Kopaonik

© Copyright 2013 - 2018 Prudent - Design by Digital Circle - Izrada sajtova